Vuilafstotend glas lijkt misschien overbodig, omdat glas van zichzelf al gemakkelijk vuil afstoot. Echter, in sommige gevallen is het handig om vuilafstotend glas toe te passen. Denkt u daarbij eens aan douches. Bij douchewanden hecht zich gemakkelijk vuil, zoals kalk. Dit is erg lastig weg te krijgen, en het weghalen ervan gaat vaak gepaard met agressieve middelen en hard schuurwerk. Het spreekt voor zich dat dit de kwaliteit van het glas niet ten goede komt. 

Glas kan op 2 verschillende manieren vuilafstotend worden gemaakt. Op de eerste manier wordt het glas tijdens het productieproces bewerkt. Hierbij wordt er een minerale coating op het glas aangebracht. Deze coating heeft vuilafstotende eigenschappen; het aangehechte vuil wordt onder invloed van Uv-straling afgebroken. Regenwater voert het vuil vervolgens af. Het is dus belangrijk dat het glas in direct contact met zonlicht staat (zoals bijvoorbeeld bij serres, overkappingen, etc. het geval is). Ook moet het glas schuin staan, anders wordt het regenwater niet voldoende afgevoerd.

De tweede manier om het glas vuilafstotend te maken vindt plaats na het productieproces, hierbij is het glas vaak al geplaatst. Er wordt een speciale coating op het glas aangebracht waardoor het vuil vrijwel niet kan hechten aan het glas. Deze coatings zijn op basis van Nanotechnologie, waardoor de hechting op het glas zeer sterk is. Tevens zijn deze speciale coatings ook toepasbaar op andere ondergronden zoals steen, hout, keramiek, etc.

Wanneer u overweegt om vuilafstotend glas toe te passen, laat u dan voldoende informeren. Het is aan te raden een specialist in de arm te nemen, deze kan u alle voor- en nadelen in beeld brengen. Met vragen kunt u altijd vrijblijvend de klantenservice van XL-Glas.nl bellen, onze adviseurs helpen u graag verder. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!